Перші кроки професії
На першому уроці виробничого навчання учні групи КТ-26 знайомляться зі своєю майбутньою професією «Кухар, кондитер».
Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати, це найдавніша професія. Від покоління до покоління передавали люди досвід приготування їжі. Вони дбайливо зберігали всі традиції, пов’язані з їжею, розуміючи, що їжа – основа життя, здоров’я і благополуччя.
Звичайно готувати може кожна людина, але тільки кваліфікований кухар може приготувати шедевр. Тож, «готувати» шедеври учні групи вже почали на перших уроках виробничого навчання.
Основна мета виробничого навчання – навчити учнів правильно і якісно виконувати основні трудові прийоми, що в подальшому дасть можливість поєднувати вивчені операції в конкретному технологічному процесі. Значної уваги потребує забезпечення навичок швидкої дії і точності, які формуються, а також уміння планувати працю. На наступних уроках виробничого навчання учні будуть нарізати, формувати та готувати, а поки, що перші кроки професії вони роблять обережно.
Отже, старт професійної діяльності розпочати, ми йдемо до перемог.