Життєві цінності сучасної молоді

Життєві цінності сучасної молоді

Цінності – це те, що святе для людей. На основі цінностей, які панують в суспільстві, люди будують відносини та визначають пріоритети.

Світ завжди змінюється, історія ніколи не стоїть на місці. Тому немає нічого дивного в тому, що людина крокує пліч-о-пліч з сучасним світовим прогресом. Зараз молодь зростає й розвивається в еру наднових технологій. Тому й зміни приходять швидше ніж завжди. Вчені вважають ХХІ століття періодом кризи у сфері моральних цінностей молодого покоління. Але чому ж це так? В цьому питанні вирішили знайти загальний знаменник учні групи К-30, перетинаючи червону лінію самостійного життя, тому що швидко  промайне два місяці переддипломної практики і вже як фахівці своєї справи вони почнуть свій професійний шлях.

Година спілкування присвячена тому, щоб зрозуміти, що ж таке життєва цінність та наскільки це потрібно сучасній людині.

Учням пропонувалось визначити та обговорити такі особливості:
• визначити свої риси характеру;
• обговорити ідеал сучасної людини з точки зору різних професій;
• на основі цінностей, які панують в суспільстві, проаналізувати у підгрупах  як люди будують відносини та визначають свої  пріоритети. У підсумку хотілося б побажати нашій молоді навчитися формувати свої власні цінності незалежно від нав’язливих стереотипів сучасного світу. Бо моральна свідомість людини є найвищим вираженням її розвитку, відтак, коли немає моральної свідомості, то й немає повного сформування особистості з її окремим внутрішнім світом. Майбутнє України і світу в цілому залежить від кожного з вас. Без людей з високим інтелектуальним рівнем, без людей високоморальних не вдасться вирватися вперед.