Фокус на грушу!
Тиждень з професії «Кондитер» традиційно пройшов в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей». Цього року всі заходи були направлені на використання груші для приготування солодких (і не дуже) страв.
Майстри виробничого навчання, викладачі професійно-теоретичної підготовки занурили майбутніх кондитерів у світ ароматної груші, до якої пасують прянощі, ніжні сири, брутальне м’ясо, тендітна зелень, ароматна випічка…
Викладачка Інна Горовецька разом з ученицею Дар’єю Шелейко представили творчий проєкт «Ароматна насолода», в якому розкрили безліч рецептур десертів і напоїв. Різноманітність страв перенесла наших дослідників від класичних страв Франції до самобутніх регіональних страв України.
Майстри виробничого навчання Оксана Бондаренко, Людмила Воробйова, Віталій Григораш, Людмила Логвін і Юрій Ютиш провели майстер-класи з приготування макового пирога, галети, десерту «Грушевий шепіт», сирного десерту і шоколадного кексу, де головною була ароматна осіння груша.
Викладачка Світлана Смірнова провела презентацію проєкту «Несолодка груша», який був створений разом з ученицею Світланою Гуцул. В проєкті були представлені страви з м’ясом, рибою, салати та брускети, несолодкі сніданки як альтернатива десертам.
Тож, смакуйте і шануйте наші локальні продукти. А в цьому сезоні – фокус на грушу!
