Прості способи надати стравам насичений смак
Всім нам потай хочеться, щоб кожна наша страва сприймалася гостями та рідними якщо не як шедевр, то вже точно як щось смачнюще. У цих перегонах за визнанням ми часто даремно витрачаємо час на складні рецепти, в той час як секрети майстерності прості.
Якщо ви пристрасно любите кулінарні експерименти, то спеціально для вас хитрощі, які наблизять вас до заповітного звання майстер-шефа.
- М’ясо відмінно поєднується з чорносливом: якщо додати сухофрукт в страву під час тушкування, можна отримати вишуканий смак.
- Запашні трави на кшталт розмарину, шавлії, орегано, майорану, чебрецю краще додавати на початку готування: так вони встигнуть віддати максимум свого аромату. А ось петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю, базилік і естрагон залиште на останок. Інакше вони втратять свій колір і ніжний аромат.
- Завжди майте на кухні соєвий соус. Кілька крапель можна додавати і в м’ясні, і в овочеві страви для підсилення смаку.
- Цукор покращує смак м’яса, морепродуктів, овочів, тому добре додавати його трохи в страви разом з сіллю.
- Комбінуйте пшеничне борошно з іншими видами борошна: гречаним, пшоняним, вівсяним і т. д. Це поліпшить смак печива і кексів і зробить їх корисними.
- Щоб макарони не злипалися, потрібно долити в каструлю 1 склянку холодної води ще до того, як зливати окріп.
- Якщо сирі сосиски обмазати гірчицею і підсмажити на олії, можна домогтися неймовірно смачного результату.
- Замочування кілець цибулі в розчині з 1 столової ложки соди і 1 склянки води дещо приборкає їх гострий і різкий смак. Цим трюком можна користуватися, наприклад, для приготування салату з цибулею.
- Морквяний салат з волоськими горіхами і яблуком буде дуже смачним, якщо приправити його натертим свіжим імбиром.
- Щоб вафлі вийшли більш пухкими, додайте в них трохи мінеральної води, відповідно, трохи зменшивши кількість молока.
- М‘ясо краще солити в кінці приготування або вже готове. Якщо зробити це з самого початку, з нього витечуть всі соки, і воно вийде сухим і жорстким.
- Користуйтеся екстрактами. Додайте пару крапель горіхового екстракту в ранкову кашу або домашній сир, ромовий – в каву, м’ятний екстракт буде відмінно поєднуватися з шоколадними десертами.
- Заморожені лимони – найкраща приправа. Помістіть вимитий лимон в морозильник і при необхідності натирати на тертці разом з шкіркою. Страви, приправлені лимоном, знайдуть смак, який ви напевно ще не пробували.