Методична комісія ресторанного сервісу
Методична комісія об’єднує в собі
3 викладачів і 10 майстрів виробничого навчання
Мета діяльності:
– зростання
рівня педагогічної майстерності, активізація творчого потенціалу кожного
викладача та майстра виробничого навчання методичної комісії.
– надання реальної, діючої допомоги педагогам у розвитку їх майстерності як
поєднання професійних знань, навичок і вмінь, необхідних для сучасного педагога
властивостей і якостей.
Головними завданнями методичної комісії є:
- Забезпечення методичного супроводу розробки навчальних програм, навчально-методичних, науково-методичних та дидактичних матеріалів;
- Розробка, розгляд, аналіз навчально-методичної документації, внесення коректив та змін у навчальні програми з урахуванням регіонального компоненту та сучасних інноваційних технологій;
- Вивчення і впровадження інноваційних педагогічних і виробничих технологій, передового досвіду навчання та виховання в навчальний процес, аналіз цієї роботи;
- Проведення роботи з комплексного методичного забезпечення навчально-виробничого процесу, зміцнення матеріально-технічної бази навчання;
- Аналіз стану і результатів навчально-виробничої діяльності, якості знань, умінь і навичок учнів;
- Організація та проведення конкурсів фахової майстерності, предметних олімпіад, вікторин, майстер-класів, виставок, дегустацій та інших заходів;
- Сприяння дослідницькій та пошуковій роботі педагогічних працівників та учнів;
- Створення умов для всебічної самоосвіти і підвищення рівня педагогічної і професійної майстерності;
- Узагальнення та обмін досвідом успішної педагогічної діяльності
- Популяризація професій ресторанного сервісу, волонтерська і профорієнтаційна робота.
- Організація взаємодії з іншими навчальними закладами, навчально- методичними та науково-дослідними установами з метою обміну досвідом і передовими технологіями в галузі освіти, рецензування та апробації навчально-методичних матеріалів, тощо
Методична комісія працює над проблемою:
«Інформатизація освітнього процесу з метою впровадження сучасних виробничих технологій в навчально-виробничу діяльність»
План реалізації науково-методичної проблеми
№ з/п | Зміст заходу | Термін виконання | Відповідальні |
1 | Дослідження навчально-методичної документації на предмет вивчення і впровадження технологій інформатизації освітнього процесу | Вересень 2018 – червень 2021 рр |
Методист ДНЗ ОПЛ Голова МК , Члени МК |
2 | Уточнення цілей та завдань ЕНМП | Серпень-вересень 2018р |
Методист ДНЗ ОПЛ Голова МК, Керівники творчих груп |
3 | Створення програми щодо реалізації ЕНМП | Серпень-вересень 2018р | Керівники підрозділів, члени мк |
4 | Проведення лекцій, тренінгів, методичних та практичних семінарів. засідань мк щодо проблеми інформатизації освітнього процесу | 2018-2020р | Керівники підрозділів, члени мк |
5 | Проведення конференцій за фаховою літературою та інших джерел, в яких висвітлюється проблема інформатизації освітнього процесу | 2018-20120р | Методист, члени мк, бібліотекар |
6 | Активізація роботи творчих груп з напрямками роботи | 2018-2021р | Члени мк |
7 | Удосконалення самоосвіти членів МК | 2018-2021р | Члени мк |
8 | Активізація роботи «Школи кулінарної майстерності» | 2018-2021р | Голова мк, голова ШКМ, члени мк |
9 |
Творче впровадження ідей ЕНМП членами
МК в навчально-виховний процес | 2018-2021р | Члени мк |
10 | Проведення відкритих уроків, тренінгів, семінарів і відкритих засідань з застосуванням інноваційних виробничих технологій | 2018-2021р | Члени мк |
11 | Аналіз та управління процесом впровадження | 2018-2021р | Керівники підрозділів, голова мк |
12 | Підбиття підсумків роботи, формування нових традицій ліцею | Поетапне 2019,2020, 2021 рр | Керівники підрозділів, голова мк, члени мк |
13 | Видання друкованих матеріалів, обмін досвідом з колегами з інших навчальних закладів, узагальнення досвіду в обласному НМК | 2021р | Керівники підрозділів, голова мк, члени мк |