Виробнича практика на кращих підприємствах міста

Виробнича практика на кращих підприємствах міста

Процес отримання теоретичних знань та первинних практичних навичок учнів  проходить в кабінетах та лабораторіях професійно – технічних навчальних закладів. Вже з повним багажем знань, умінь та навичок учні  виходять на виробничу практику на підприємства міста та району. 

Виробнича практика учнів професійно-технічних навчальних закладів – це виконання ними, на робочих місцях підприємства  усіх видів робіт, передбачених кваліфікаційною характеристикою професії. Учні  під керівництвом майстрів виробничого навчання та спеціалістів підприємства послідовно закріплюють здобуті уміння та навички, навчаються використовувати сучасне обладнання, механізми та інструменти, набувають практичних навичок самостійно та якісно виконувати роботи, передбачені детальними програмами виробничої практики. Важливим є факт, що вже на початку навчання учні проходять фізичну та психологічну адаптацію у трудових колективах.

Учні груп К-26 та  К-27, які навчаються за професією «Кухар, кондитер» в даний час здобувають кваліфікацію кухаря ІІІ розряду. Майбутні кухарі працюють на кращих підприємствах міста, а саме: ресторан «Світанок», кафе  – ресторан «Деліс», кафе «У  Яші», кафе «НОН – СТОП», шкільні їдальні ЗНЗ №2 та ЗНЗ №9, піцерія «Челентано», їдальні дитячих садочків №25 та №35.

Під час виробничої практики учні з цікавістю та задоволенням вивчали  широкий  асортимент  різноманітних страв, соусів, кулінарних та борошняних виробів як української так і зарубіжної кухні, відпрацьовували  прийоми  по їх приготуванню.

Виробнича практика учнів груп К -26 та К -27 підходить до закінчення, попереду на них чекає поетапна кваліфікаційна атестація, де вони продемонструють свої практичні та теоретичні знання, уміння та навички та отримають кваліфікацію кухаря ІІІ розряду.