Завершення чергового етапу навчання

Завершення чергового етапу навчання

Історія випічки та виготовлення кондитерських борошняних виробів нараховує тисячоліття.  Спочатку їх створювали, щоб задобрити сердитих богів, а потім для святкових столів.

У виготовлені кондитерських виробів немає нічого складного, однак заняття це вимагає професійної підготовки, умінь та  навичок, які учні отримують на уроках професійної підготовки та виробничого навчання.

Учні групи К-23, які здобувають професію кухар, кондитер 29 грудня 2017 року  виконували кваліфікаційну пробну роботу, підтверджуючи кваліфікацію кондитера третього розряду.

Для пробної кваліфікаційної роботи були підібрані завдання, які самостійно виконувались учнями та відповідали вимогам кваліфікаційної характеристики.

В процесі виконання завдань учні готували: дріжджове безопарне, млинцеве, вафельне, бісквітне, пісочне, прісне здобне, пряничне тісто та вироби з них.  Вироби  готувались не тільки за традиційними рецептами, але й за новітніми технологіями та рецептами автентичної української кухні в осучасненому варіанті.

Всі учні під час виконання завдань проявили самостійність, творчо й креативно  з фантазією підійшли до приготування та презентації своїх виробів. Вони вдало застосовували набутті знання, уміння та навички, передові методи і прийоми роботи, новітні варіанти оздоблення виробів, здобуті на уроках теоретичного та виробничого навчання..

Слід відзначити таких  учнів як Деренюк Марію, Карчевську Марину, Тимошенко Ростислава, Ткач Єлизавету, Толстого Дмитра, які показали кращі результати в приготуванні та оформленні виробів.