Педагогічні читання-2018 у формі педагогічного «Без табу» на тему: «Сучасні тренди в освіті: «ЗА» і «ПРОТИ»

Освіта – це те, чим переймаються всі без винятку в світі. Адже це рушій економіки та одна з основ побудови здорового суспільства. Саме сучасна освіта України формує майбутнє країни, перспективи її розвитку в довгостроковій перспективі. І саме зараз ми маємо за мету покращити якості освіти в Україні.

З метою удосконалення науково-методичного рівня педагогічних працівників, стимулювання творчої ініціативи, пошуку та підтримки творчих педагогів 12 січня 2018 року в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» відбулися ПЕДАГОГІЧНІ ЧИТАННЯ-2018 у формі педагогічного «Без табу» на тему: «Сучасні тренди в освіті: «ЗА» і «ПРОТИ».

Як наголосила методист ліцею Барановська Т.І., «Без табу» – це одна із нетрадиційних форм методичної роботи, це форма ток-шоу, в якій знайшли оптимальне поєднання елементи педагогічного рингу, творчої дискусії та дебатів.

Під час проведення заходу обговорювались такі питання:

  1. Чи готові учні, батьки, викладачі, керівники освіти до змін у системі?
  2. Нові технології в освіті (Змішане навчання, Перевернутий клас (навчання навпаки), Компетентностний підхід, Дистанційне (он-лайн) навчання, Гейміфікація, Віртуальне середовище для навчання та інше).
  3. На що спрямовані інноваційні технології навчання?
  4. Сучасні тренди в освіті.
  5. Що вимагає ринок праці від освіти?

Свою думку та бачення сьогоднішньої освіти висловили у ході виступів та творчої дискусії: Лукомська І.О., Кузьмін Я.М., Клішанець С.В., Байдачник А.В., Ніколенко Д.М., Смірнова С.Є., Жарова І.Б. та Рітченко О.Є.