Навчаємо колег
26.02.2018. на базі Олександрійського навчально – виховного комплексу (ЗНЗ I-II ступенів №17 – ліцей), відбулась регіональна конференція Міні – EdСamp Oleksandrija. В рамках проведення цього заходу для проведення майстер – класів були запрошені майстри Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей», які презентували досвід роботи щодо розпису імбирних пряники, приготування різнокольорових ажурних млинців та приготування і оздоблення гарячого шоколаду.
Майстер – клас з розпису пряників провела майстер виробничого навчання Баланенко Яна Миколаївна. Родзинкою її роботи стало використання кольорового айсінгу та королівської глазурі. Готові вироби вражали не тільки красою, гостям заходу сподобався вишуканий смак пряничних виробів, який задовольняв навіть самих прискіпливих поціновувачів.
Підбірку ідей, яким чином можна перетворити звичайні млинці на витвір мистецтва та технологічний процес їх смаження презентувала майстер виробничого навчання Логвін Людмила Дмитрівна. Творчість, креатив та вишукані підходи у презентаціях перетворили звичайні млинці на справжній кулінарний шедевр.
Класичним десертом «Гарячий шоколад» частувала гостей заходу майстер виробничого навчання Воробйова Людмила Григорівна. Вона не тільки продемонструвала, яким чином готують та подають цей «напій богів», а й дала поради коли його найкраще вживати та які наповнювачі будуть до смаку кожному.
Всі учасники заходу мали змогу не тільки спробувати на смак пряники, млинці та шоколад, а й прийняти участь у створенні цих кулінарних шедеврів.
Змістовні консультації та корисні поради у ході проведення майстер – класів надав випускник Олександрійського навчально – виховного комплексу (ЗНЗ I-II ступенів №17 – ліцей), а нині учень групи К -24 Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей» Нерода Дмитро.