Православна шляхетна юшка

Православна шляхетна юшка

Перші страви  корисні для людського організму. Харчування всухом’ятку без вживання рідкої їжі не тільки не корисно для здоров’я, а й може нанести йому шкоду. Тому саме  приготування перших страв відігріває значну роль у житті кожної людини.

Так у групі К-28 урок виробничого навчання  з теми «Приготування супів»   співпав з початком Великого посту, це час для вживання різноманітних варіантів  перших страв з овочів, а саме юшок. 

Урок був цікавим, насиченим, під час виконання завдань  учні групи, готували перші страви, підбирали посуд для подачі  та презентували свою страву. 

Учні Ільченко Елеонора, Агашеріфова Вікторія, Бутко Анастасія, Кузьменко Олена, Сокуренко Ярослав виконували завдання з приготування перших страв, а саме :

  • юшки картопляної;
  • юшки селянської з крупами;
  • юшки картопляної з крупою;
  • юшки мисливської;
  • юшки польової;

Найбільш смачною та оригінальної стала страва «Юшка грибна». Як кажуть в народі: – «Віддавай перевагу вишуканій простоті і натуральності»…  Тож ділимось рецептом

Юшка грибна

Назва сировини Кількість сировини
Брутто,г Нетто,г
Картопля 267 200
Гриби білі  сушні 8 8
Цибуля ріпчаста 48 40
Морква 50 40
Олія 15 15
Вихід : 1000                           

Технологія приготування

     У киплячий грибний бульйон кладуть нарізану часточками картоплю, варять до напівготовності. Потім кладуть шатковані варені гриби, пасеровані нарізані скибочками цибулю, моркву, петрушку, пастернак, варять 5-7хв, додають сіль, спеції і варять 3-5хв. Перед подаванням у тарілку наливають юшку з галушками, посипають подрібненою зеленню.