Кулінарні перегони

Кулінарні перегони

«Людина, що не знає нічого, може навчитись, справа тільки в тому, щоб запалити в ній бажання вчитись». Д.Дідро – французький філософ.                                                                                

Після проходження виробничої практики учні груп  К-24 та К-25 виконували  пробні кваліфікаційні роботи підтверджуючи кваліфікацію кухаря четвертого розряду. Цього року  такі роботи проводились нетрадиційно, а у формі змагання. Учні отримали різнорівневі завдання, згідно вимог кваліфікаційної характеристики.  Для полегшення виконання завдань вони склали технологічні картки на кожну страву, що  дало  змогу чітко виконувати всі технологічні операції приготування страв.

Змагання були запеклі, робота кипіла жваво. Дві групи змагались між собою готуючи, як традиційні страви так і страви за особливими рецептами.

В ході змагань учні продемонстрували свої знання, вміння та навички здобуті на протязі опанування предметів професійно-теоретичної та практичної підготовки,  вміння до традиційної, вже знайомої  страви додати незвичайний компонент, спеції чи соус, які змінять або доповнять смак, зроблять його насиченим, яскравим, вишуканим.

Всю творчість, креативність, фантазію та художній смак кожен учень вклав в презентацію готових страв. Всі роботи були  цікаві та різноманітні, але, як і в кожному змаганні були кращі. Ними стали: Нерода Дмититро , Голуб Дар’я, Архамула Анастасія,Горенко Діана – група № 24, та Височинська Анна, Гаврилаш Костянтин, Ахмедов Михайло, Антоненко Анастасія – група № 25.

Вітаємо переможців.