Сходинки у майбутнє

Сходинки у майбутнє

Кожен учень або учениця групи Б-16 Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей», що обрали для себе професію оператора комп’ютерного набору, офісного службовця (бухгалтерія) мають мрію володіти власним бізнесом. І це вимагає від них глибоких знань як комп’ютера, так і бухгалтерії.

Саме зараз учні навчаються на ІІІ курсі і вже опанували професію оператора комп’ютерного набору. Тепер вони роблять свій наступний крок до здійснення власних мрій – опановують професію офісного службовця (бухгалтерія). Ця професія потребує глибоких знань, умінь та навичок і вимагає наполегливої праці, сконцентрованості та відкриває багато можливостей в подальшій трудовій діяльності.

Здобуті теоретичні знання учні відпрацьовують на уроках виробничого навчання під керівництвом майстрів виробничого навчання Гусєвої Олександри Едуардівни та Стороженко Аріни Олексіївни. Працюючи на уроках виробничого навчання учні вчаться складати кореспонденцію рахунків, оборотні відомості, баланс, визначати вплив господарських операцій на баланс підприємства, опановують різницю між аналітичними та синтетичними рахунками.

В подальшому навчанні учні мають навчитись працювати з первинними документами, що супроводжують кожну господарську операцію, проводити бухгалтерський облік господарських засобів та джерел їх формування, веденню бухгалтерської звітності.