20 жовтня 2018 року – Міжнародний день кухаря
Кухарі роблять життя смачнішим і ситнішим,
тому пропустити це свято ми не могли!
І майбутні кухарям стояти осторонь не можна. Учні групи К-27, класний керівник Смірнова С.Є. і майстер виробничого навчання Фоменко В.В. провели цікаву бесіду, присвячену своєму професійному святу.
Учні групи К-27 напередодні свята готувала страви з м’яса, птиці і субпродуктів і після приготування бурхливо обговорювали ці дві події. Адже першими кухарями можна вважати людей , які просто обпалили на відкритому вогні шматки м’яса або риби.
Звісно, згадали цікаву історію всієї світової кулінарії – від грецької цивілізації на острові Крит 2600-го року до н.е. і до наших часів. Також розповіли легенди виникнення деяких страв (справжні історії і вигадані) – це теж частина професії.
Ще потроху поговорили про різне. І про відомих кухарів світу і України, і про кулінарні рекорди….
Але головне в кожному кулінарному святі – це дегустація!
Тому з великим задоволенням завершили захід саме дегустацією власних страв. Всі прийшли до висновку, що в нашій групі поки що вегетаріанців немає.
Свято, дійсно, вдалось!