Безмежний простір МЕДІА

Безмежний простір МЕДІА

Сьогодні ми живемо в світі, який залежить від технологій. Тож без уміння оцінювати інформацію, яка надходить до нас, можна дуже швидко опинитись під її завалом. Велику частину інформації ми отримуємо від медіа.

Актуальність медіаосвіти полягає в тому, що інформаційна революція та глобалізація зробили наше сприйняття світу значною мірою залежним від того, як його подають медіа. У цих умовах медіаосвіта — шлях до того, щоб людина дістала змогу самозахиститися від недобросовісної медіаінформації.

Бібліотекарі ліцею посприяли медіаграмотності учнів ліцею, провівши 26 жовтня бібліотечний урок «Практична медіаграмотність». Під час заходу учні груп К-29, ШлП-4, АсеЛ-2, К-27 та Б-16 згадали історію інформаційних революцій, кожна з яких внесла суттєві зміни у суспільство і людство зокрема, визначали основні види медіа та їх вплив, вчилися розпізнавати фейкові сторінки в мережі Інтернет. За допомогою медіащоденника  учні визначили, скільки вони відводять часу для телебачення, радіо (музики), газет/книг, і мережі Інтернет та дізнались, яку роль відіграє медіа у їхньому житті. Перегляд відеоуроку «Будь медіаграмотним!» привернув увагу присутніх, змусив замислитися над необхідністю бути медіаграмотним та бути обачним в інформаційному та Інтернет просторі, щоб не стати жертвою маніпуляцій.