Ліцейний конкурс фахової майстерності з професії «Кухар»
З метою підвищення професійної майстерності, розвитку творчих здібностей учнів, виявлення, розповсюдження і впровадження в навчальний процес передових прийомів і методів праці та підготовки учасника до обласного етапу конкурсу в ліцеї відбувся конкурс фахової майстерності з професії «Кухар».
В конкурсі прийняли участь кращі представники груп четвертого курсу, які виконували завдання теоретичного та практичного туру конкурсу.
Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Устаткування підприємств харчування», «Гігієна та санітарія виробництва», «Охорона праці».
Практичний тур передбачав виконання двох завдань:
І завдання. Приготування страви «Філе куряче фаршироване ананасом та сиром» зі складним гарніром, вихід140 /100 г.
ІІ завдання. Приготування десерту «Яблука в тісті смажені», вихід140 г.
Оцінка практичних завдань здійснювалась журі Конкурсу за такими критеріями:
– виробнича культура | – 10 балів |
– дотримання технології приготування основної страви | – 20 балів |
– дотримання технології приготування десерту | -10 балів |
– оформлення і відпуск основної страви | – 10 балів |
– оформлення і відпуск десерту | – 5 балів |
– смакові якості основної страви | – 30 балів |
– смакові якості десерту | – 10 балів |
– використання сучасних технологій при приготуванні страв | – 5 балів |
– дотримання правил та норм охорони праці | – 5 балів |
– дотримання правил санітарії та гігієни | – 5 балів |
– дотримання норм часу | – 10 балів |
Під час теоретичного та практичного туру всі учасники конкурсу показали достатній рівень фахової майстерності, правильність виконання трудових прийомів, дотримання послідовності технологічного процесу, правильну техніку роботи з інструментом та інвентарем.
За рішенням журі ліцейного етапу конкурсу фахової майстерності представляти навчальний заклад на обласному конкурсі будуть переможці ліцейного етапу Нерода Дмитро та Височинська Анна (поза конкурсом).