День охорони праці

День охорони праці

Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці.

Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці (МОП) провести заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Напередодні свого столітнього ювілею, який відзначають у 2019 році, і під впливом дискусій про майбутнє сфери праці МОП підбиває підсумки багаторічної діяльності, спрямованої на гармонійний розвиток усіх напрямів цієї сфери, будує плани на майбутнє в контексті глобальних трансформацій щодо таких аспектів, як технології, демографія, організація праці та клімат.

Разом з міжнародною спільнотою Україна визнає, що здорові та безпечні умови праці – це стратегічне завдання, яке стоїть перед державою і бізнесом.

Надзвичайно важливим для досягнення оптимальних результатів у цьому питанні є вивчення, поширення та впровадження найкращого міжнародного досвіду з оцінки і управління виробничими ризиками не тільки на державному, а й на галузевому та регіональному рівнях.

Наш начальний заклад, також долучився  до участі у святкуванні Всесвітнього Дня охорони праці. Сплановані заходи пройдуть під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці» будуть тривати протягом 2019 року й охоплять якомога більшу частину працюючих і всі без винятку підрозділи ліцею.

 З метою створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці, з метою профілактики дитячого травматизму, популяризації знань правил безпеки життєдіяльності, здорового способу життя серед учнівської молоді, виявлення і усунення недоліків, пов’язаних з використанням технічних засобів, інвентарю, оснащення, інструментів, матеріалів, засобів колективного та індивідуального захисту, виявлення в роботі працівників недоліки, які істотно впливають на підвищення рівня травматизму та розроблення заходів щодо їх усунення, дотримання працівниками вимог охорони праці, визначених інструкціями з охорони праці, посадовими інструкціями у ліцеї заплановано провести Тиждень охорони праці з 22 по 26 квітня 2019 року. Розроблені та затверджені: план  заходів з підготовки та проведення у 2019 році Дня охорони праці в ліцеї та план проведення Тижня з охорони праці (комплексні перевірки стану ОП).

Закликаємо всіх долучитися до проведення заходів з нагоди Дня охорони праці та забезпечити широку інформаційну кампанію!