Світ, в якому живу

Світ, в якому живу

У період з 6 по 11 травня 2019 року тривав тиждень географії, під час якого учні мали змогу дізнатися про географічні «чудеса» Кіровоградщини, України та світу. Про географічні пам’ятки, що  відомі не тільки на території Кіровоградщини.

Учні І курсів завзято змагалися задля омріяної перемоги у географічній вікторині «Країнами світу. Фотовиставка «Сім чудес України» познайомила учнів та колег із географічними знахідками, що відомі навіть за межами України. Здійснили екскурсію до краєзнавчого музею міста Олександрії де прослухали лекцію на тему: «Кіровоградщина – наш рідний дім». Віртуальна подорож до Франції «Замки Луари» ознайомила зі спадщиною ЮНЕСКО, найпопулярнішим туристичним маршрутом Франції. Урок «Подорож до Мертвого моря» розкрив особливості природи: рельєфу, клімату, внутрішніх вод, рослинності і тваринного світу, а також ознайомив про населення та господарство високорозвиненої країни Ізраїль.

Усі заходи спрямовані на розвиток формування знань про природу, населення і його господарську діяльність, місцерозташування, локації, географічного положення цікавих знахідок суспільства та посилювали роль місцевого (локального, регіонального).