Страви з м’яса
М’ясо в харчуванні людини присутнє в давніх давен та згідно з дослідженнями антропологів, саме цей продукт дозволив нам стати істотами розумними. Це пов’язано з тим, що значення м’яса в харчуванні людини полягає в поставках незамінних амінокислот, які впливають на розвиток головного мозку. Академік М. М. Амосов, думка якого з багатьох питань користується безумовним авторитетом і який створив власну модель здорового способу життя, виступав проти вегетаріанства, і вважав, що будь-яка людина має з’їдати не більше 100 грамів м’яса в день.
М’ясо – один з найважливіших продуктів харчування, що володіє прекрасними кулінарними властивостями. Воно легко комбінується з різними продуктами. Поряд з повноцінними білками воно містить жир і так звані екстрактивні речовини, які служать сильними збудниками відділення травних соків і завдяки цьому сприяють кращому засвоєнню їжі.
Саме у цьому впевнилися учні групи КОф-1 відпрацьовуючи тему:
“Технологія приготування страв з м’яса, птиці, субпродуктів» при виконанні лабораторно-практичної роботи”.
Після проведення бракеражу учнями зроблено висновок, що страви з м’яса смакують у будь-якому варіанті приготування, а неперевершено смакують із вдало підібраним гарніром. І ще один висновок, креативні підходи до презентації страв не залишили байдужими навіть самих стійких вегетаріанців.