Математика завжди з нами

Математика завжди з нами

У період з 28 жовтня по 01 листопада пройшов запланований згідно графіку предметних тижнів, тиждень математики та економіки.

Приміщення ліцею було оформлене висловами видатних вчених-математиків. На уроках проводились п’ятихвилинки  з коротким оглядом біографії видатних українських математиків, всі бажаючі могли брати участь у конкурсі на кращий реферат чи презентацію з історії математики. В кабінеті математики була оформлена виставка літератури економічної та математичної тематики.

Перший етап Всеукраїнської олімпіади з математики серед учнів І – ІІІ курсів, переможці якої нагороджені грамотами. Медіа година «Математика навколо нас» ознайомила з історією математики та цікавими фактами про неї.

Викладачі математики Клішанець С.В. та Шапвал А.В. провели цікаві позакласні заходи: «Математичний брейн-ринг», відповідно до якого перше місце з результатом 56 балів посіла команда групи К – 30 , друге АсЕл – 5 (32 бали ) третє ШЛП – 5 (14 балів) та конкурс-гру «Най…най…най» зібравши активи груп перших та третіх курсів, переможцями якої стали команди груп К-30 та ШЛП-5, а третє місце посіла команда групи АсЕл-3.

Інтелектуально  розважальні математичні ігри, каверзні задачі, питання на логіку дали змогу отримати масу задоволення та нових знань.

Протягом тижня вдалося посилити увагу учнів до вивчення математики та економіки, найкраще в цьому допомогли позакласні заходи. Учні своїми знаннями заробляли солодощі та спробували власні сили у підприємницькій діяльності.