Професія “Кухар” – моя гордість

Професія “Кухар” – моя гордість

У листопаді 2019 року в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» учні групи К-29 виконували кваліфікаційну пробну роботу, якою завершили  перший етап навчання з професії  «Кухар»,  закріпили свої знання з виробничого навчання і отримали кваліфікацію кухаря 3 розряду.

Кваліфікаційна пробна робота складалася з чотирьох завдань, зміст яких це  весь курс навчання з професії. Майбутні кухарі виконували  обробку овочів, риби, м’яса та готували напівфабрикати з них. Готували смачні   супи, страви з круп, макаронних виробів, бобових та яєць.  Учні виконували роботи  різної складності, демонструючи набуті професійні знання та уміння, прийоми по приготуванню страв, проявляли фантазію, творчість та естетичний смак при оформленні страви.

При оцінюванні та підведені підсумків були відміченні кращі роботи та  вказано на незначні помилки в роботі деяких учнів, які допустили неточності при дотриманні технологічного процесу приготування страви.

Але у наших учнів ще все попереду, продовжуючи навчання на четвертий розряд вони досконало оволодіють кухарським мистецтвом і зрозуміють, що  приготування їжі – це справжня наука.