«БОБЕР-2019»

«БОБЕР-2019»

11 та 12 листопада учні груп І та ІІ  курсу під керівництвом викладачів інформатики Рітченко О.Є. та Барановської Т.І. брали участь у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної грамотності «Бобер». Декілька років поспіль наш заклад долучається до міжнародної спільноти з метою підвищення комп’ютерної грамотності, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, а також для пошуку та підтримки талантів серед учнівської молоді.

Цього року, виявили бажання прийняти участь у конкурсі представники  груп Б-17, К-30 та ШлП-5. Виконуючи завдання, учні показали свої вміння з креативного розв’язання проблем, застосовували логіку, а іноді покладалися тільки на свою інтуїцію.

Як каже Валентина Дагєне, професорка Вільнюського університету і засновниця цього конкурсу: «Різні змагання це не тільки розвага, але і вдосконалення здібностей, набуття нових знань і навичок. Якщо змагання насичене, веселе і захопливе, то воно мотивує багатьох і надалі йти в цьому напрямку, вчитися і підвищувати свою компетентність.», що повністю розкриває  та висвітлює атмосферу, яка була у навчальних аудиторіях під час виконання завдань.

Життя в сучасному суспільстві – це безперервний процес розв’язання тих чи інших проблем. Через постійні соціальні, екологічні й технологічні зміни, надзвичайно швидко змінюється і те, що людині потрібно знати для свого повноцінного життя. Адаптуватися, навчатися, прагнути пробувати щось нове й постійно бути готовим вчитися – важливі передумови стійкості й успішності в сучасному непередбачуваному світі.