Цукерки з сала в шоколаді

Цукерки з сала в шоколаді

Сало в шоколаді – новий вид цукерок що складаються з шоколаду, звичайного копченого сала та вершкового масла. Незвичайний вид цукерок,які поки що важко знайти на полицях та у вітринах магазинів. До цієї незвичайної страви часто подають вино або лікер. Страва стала популярною на початку 21 століття та неодноразово була представлена у різних телешоу.

Таку «Композицію букета» навіть уявити страшно. Насправді за смаком солодкі цукерки. Шоколад майже повністю перебиває сало. Тим не менш, легкий присмак сала відчувається, але він тільки надає цукеркам пікантності. Багато, хто їв сало в шоколаді, навіть не здогадувалися про те, що начинка аж ніяк не цукрова. Ви вже вирішили спробувати українську солодкість? Нічого страшного – можна приготувати незвичайні цукерки в домашніх умовах. Побалуйте себе, домочадців і похваліться кулінарними здібностями перед гостями.

Отже, ось він, довгоочікуваний рецепт   сала в шоколаді.

Інгредієнти:

1) 100г чорного шоколаду;

2) 100 г звичайного або копченого сала;

3) 60г – вершкового масла ;

 4) спеції і добавки (імбир, кардамон, перець чилі, перець мелений, горіхи мускатні) додайте за смаком і бажанням.

Вони не обов’язкові, але завдяки спецій і добавок, цукерки вийдуть більш ароматними і пікантними. Якщо ж вирішили їх покласти, то у малій кількості, на кінчику ножа кожну пряність.

Приготування

Підготуйте сало. Нарізують його тоненькими прямокутниками. Розламують шоколад, додають прянощі і вершкове масло. Розтоплюють шоколад. Бажано в металевому посуді. Також можна зробити це в СВЧ-печі або на пару. Помішують, поки не утвориться гаряча маса. Заливають отриману масу в будь-яку підготовлену ємкість наполовину. Підійдуть формочки для льоду, чашки, тарілки. Можна зробити власну прямокутну форму з фольги. Кладуть на розтоплений шоколад у формочках шматочки сала. Заливають другу половину ємкості все тієї ж шоколадною масою. Охолоджують отримані цукерки в холодильній шафі 2-7 годин. Перевіряйте свої цукерки, адже їх готовність залежить від того, як морозить холодильна шафа.

Смачного!