Професійний тиждень з професії «Кухар»
Методичною комісією професій ресторанного сервісу був організований і проведений предметний тиждень з професії «Кухар».
На протязі досить тривалого часу професія кухаря являє собою одну з найбільш популярних і актуальних професій в світі. Чи не кожен кухар може приготувати швидко і до того ж смачно. Майстерних кухарів часто називають майстрами приготування страв, які величають шедеврами або творами мистецтва. Головною метою висококваліфікованого кухаря є не втамування голоду відвідувачів, а донесення до них певного настрою і відчуттів, якісно підбираючи поєднання ароматів, смаків і вишукано оформлюючи страви.
Тиждень мав назву «Food court cinema» і це багато про що каже. Отже, всі ми залюбки переглядаємо кінофільми, які мають різні жанри, і інколи навіть можна не пам’ятати назву фільму, його сюжет, але ж якщо у фільми були використанні смачні, вишукані страви, або розповідь про них зі всіма режисерськими хитрощами, то саме цим можна його запам’ятати та переглядати кілька раз.
Розпочався тиждень проведенням загальноліційної лінійки з представленням плану проведення виступів груп зі своїми проектами .
Першими свій проект «Від зернини до вершини» представили учні групи К-30 про різновиди круп як звичайних для повсякденного приготування, так і вишуканих, новітніх та незвичних. Також були презентовані уривки з кінострічок з відповідною тематикою.
Другим естафету підхопила група К-28, учні представили « Закуску для професора», де були використанні уривки з фільму «Собаче серце» з відповідними згадуваннями про вишукану закуску для аристократів, та розкрили секрет приготування оригінального рецепту цієї закуски.
Третій день учні гр.КОф-1 зачарували всіх виробами які асоціюють Україну по всьому світі та ставлять на одні щаблі поряд з усім відомим українським борщем, салом та галушками – а саме варениками.
«Від простого до вишуканого» таку назву мало продовження проведення тижня від гр.К-29. Смачніше відварного яйця можуть бути тільки яєчні креативні смаколики. І це учні довели на справі, адже їх стіл зачаровував незвичним розмаїттям страв з яєць.
Вулична їжа завжди мала свого поціновувача, але цей виріб не можна назвати вуличною їжею, хоча ним можна швидко перекусити та втамувати голод. А різновидів приготування цього національного виробу більше сотні.
Так, учні групи розповіли всі тонкощі приготування виробу та поєднання різноманітних начинок у ньому.
Кожного дня тижня для глядачів проводилась вікторина з запитаннями, відповіді на які висвітлювались в проектах. Переможці отримували смачні призи – саме ті, які були представленні у виступах груп. Завершенням тижня стала гра-вікторина « Я це знаю» для команд груп – учасників тижня, яка складалась з чотирьох турів, і мала на меті визначити переможців. Переможцями стали ВСІ.