Кваліфікаційні пробні роботи в групі КТ – 27
У групі КТ – 27 були проведені кваліфікаційні пробні роботи на підтвердження кваліфікаційного рівня кондитер 3 розряду.
Мета проведення кваліфікаційних пробних робіт це визначення рівня засвоєння здобувачами освіти, що допущені до державної кваліфікаційної атестації, знань та умінь з організації робочого місця кондитера, підготовки сировини до роботи, дотримання технології приготування кондитерських виробів, використання ними передових прийомів і методів праці, досягнення необхідної продуктивності праці та вимог охорони праці.
Під час виконання кваліфікаційної пробної роботи здобувачі освіти виконували завдання з приготування виробів з пісочного, бісквітного, дріжджового тіста, тортів та тістечок за рецептурою, млинців та млинцевих пирогів, при цьому дотримуючись необхідних технологічних операцій. Кондитерські вироби здобувачі освіти оздоблювали шоколадом, цукатами, натуральними фруктами, кондитерськими прикрасами, уміло поєднували різні інгредієнти. Всі завдання відповідали вимогам кваліфікаційної характеристики при дотриманні норм часу та якісних показників, мали достатню кількість прийомів та операцій під час виконання яких, здобувачі освіти показали знання, уміння та навички, здобуті за період навчання та проходження виробничої практики. Майбутні кондитери проявили творчість, креативність, фантазію та естетичний смак під час оформлення та презентації виробів. Кваліфікаційні пробні роботи у групі КТ-27 відбулися на високому професійному рівні.