« З бабусиного зошита»
В ліцеєві пройшов традиційний щорічний професійний тиждень з професії «Кондитер» . Темою тижня цього року обрали всім відомі з дитинства вироби з домашніх записників.
Не так вже давно були часи, коли книги по кулінарії і з випічки неможливо було купити, не було інтернету… Продуктів було обмаль і про екзотичні домішки мова не йшла. Але все було доступно, просто, дешево і СМАЧНО.
Тож рецепти старанно записувались в зошити і блокноти від руки, вирізалися з газет і журналів. До речі, «рецепти» часто були і професійними, зі справжніх довідників. Секрети приготування також передавались від бабусь і мам, від сусідок, колег по роботі. І підписувались, щоб не забути, чий рецепт – « Люсін», « тітки Ольги», тощо.
Тепер все інакше – доступні книги, майстер – класи, в магазинах і кав’ярнях є і прості кондитерські вироби і світові тренди.
І, все ж, ми вирішили звернутись до бабусиних і маминих зошитів…
І не помилились! Тут і пиріжки, млинці, безліч тортів, десертів….
А ще смак і запах дитинства, затишку і …..
секрети від бабусь «як ні з чого зробити смакоту»