« З бабусиного зошита»

« З бабусиного зошита»

В ліцеєві  пройшов традиційний щорічний професійний тиждень з професії «Кондитер» . Темою тижня цього року обрали  всім відомі з дитинства вироби з домашніх записників.
           Не так вже давно були  часи, коли книги по кулінарії і з випічки неможливо було купити, не було інтернету… Продуктів було обмаль і про екзотичні домішки мова не йшла. Але все було доступно, просто, дешево і СМАЧНО.

          Тож рецепти старанно записувались в зошити і блокноти від руки, вирізалися  з газет і журналів. До речі, «рецепти» часто були і професійними, зі справжніх  довідників. Секрети приготування також передавались від бабусь і мам, від сусідок, колег по роботі.  І підписувались, щоб не забути,  чий рецепт – « Люсін»,  « тітки Ольги», тощо.
           Тепер все інакше – доступні книги, майстер – класи, в магазинах і кав’ярнях є і прості кондитерські вироби і світові тренди.
           І, все ж, ми вирішили звернутись  до бабусиних і маминих зошитів…
І не помилились!  Тут і пиріжки, млинці, безліч тортів, десертів….

А ще смак і запах дитинства, затишку і …..
секрети від бабусь «як ні з чого зробити смакоту»