Крокуємо разом з часом…
Все рухається вперед. До нас приходять нові технології та нові знання. Для оволодіння учнями сучасними методами і формами організації та знаряддями праці в галузі, формування у них, професійних навичок, умінь приймати самостійні рішення в реальних виробничих умовах, а також виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності існує виробнича практика на підприємстві.
Учні групи К-26 проходять виробничу практику за кваліфікацією кондитер третього розряду на кращих підприємствах регіону. Цікавою та актуальною є їхня робота. Наприклад приготування із солоних страв кіши з різними начинками або бейгл на грілі. В солодку групу також входить десерт «Анна Павлова» з меренгою, кремом чіз і свіжими ягодами. Актуальні також класичні пригощання, рецептури яких учні допрацьовують: домашнє печиво декількох видів: з апельсиновою та лимонною цедрою (печиво «Мадлен»), горіхами, родзинками, горішки зі згущеним молоком, торт Наполеон з заварним кремом по рецепту бабусі, але зі своїм авторським декором – соленою карамеллю.
В меню багато звичного – брауні, тірамісу, чизкейк. Альтернативою шоколадному фондану готують смачний десерт – холодний пиріг з вишнею та горіхами. Тож майбутні кондитери на високому професійному рівні закріплюють знання та уміння набуті у ліцеї.