Засідання методичної комісії природничо-математичногоциклу

Засідання методичної комісії природничо-математичногоциклу

У Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» у квітні (08.04.2020) і травні (06.05.2020) відбулись засідання методичної комісії (МК)  природничо-математичного циклу в режимі онлайн з використанням платформи Zoom.

Під час засідань були розглянуті питання:

  1. Звіти викладачів, що атестуються.
  2. Розгляд завдань для проведення підсумкових контрольних робіт із загальноосвітніх предметів.
  3. Інновації в сучасній професійно-технічній освіті (огляд преси).
  4. Можливості сучасної дистанційної освіти. Zoom.
  5. Про вивчення та впровадження елементів передового досвіду роботи викладача фізики і астрономії Давиденко Г.А.,  з проблеми: «Використання ігрових методів навчання під час вивчення фізики і астрономії».
  6. Підготовка до ЗНО.

Важливим питанням був виступ голови методичної комісії про роботу педагогів у період карантину, під час поширення на території України коронавірусу COVID-19 щодо використання технологій дистанційного навчання. У виступах доповідачі ділилися власними напрацюваннями, зазначили переваги та недоліки дистанційної форми навчання, наголосили на супутніх проблемах та можливих шляхах їх подолання. Цікаво було визнати чимало позитивних моментів, ефективних технологій дистанційного навчання не тільки для самого викладача, а й для сучасного здобувача освіти, для якого гаджет став практично основою життя. Важливо, що карантин сприяв саморозвитку та підвищенню кваліфікації педагогів у багатьох різноманітних напрямках.

Учасники засідання обмінялися власними думками стосовно отриманої інформації.