Перший крок до вибору професії

Перший крок до вибору професії

Вибір професії — це велика відповідальність. Кожна людина відчуває, що йому легше «дається» та чому вона зможе присвятити своє життя. У такому важливому, життєвому виборі  найважливіше — не помилитися.

Саме для цього разом  з представниками Олександрійського міськрайонного центру зайнятості та роботодавцями з метою формування відповідального і свідомого ставлення молодих людей до вибору професії та підвищення суспільної престижності робітничих професій профорієнтаційна група ліцею завітала у навчально – виховний комплекс  ЗНЗ І –ІІІ ст.. № 19 – ДНЗ «Лісова казка».

Педагогічних працівників та учнів ліцею гостинно зустріли учні 9 – 11 класів та їх вчителі. Школярі отримали інформацію про професії, які можливо здобути в ліцеї, про характеристику процесу праці, вимоги до фізичних і психологічних якостей людини тієї чи іншої професії. З великим задоволенням учні прийняли участь у віртуальній екскурсії ліцеєм та ознайомилися з експонатами виставки технічної творчості.

Представники підприємств ТОВ «Торговий дім «Укрнасоссервіс»,  ТОВ завод підйомно – транспортного устаткування «Віра – Сервіс Інтермаш»  та ТОВ «Катеринославські меблеві майстерні» розповіли про умови праці на своїх підприємствах та загальні вимоги до фахівців різних професій.

Перший крок до вибору професії здійснено, попереду є час обміркувати майбутній вибір…