Що за життя, якщо без України?

Що за життя, якщо без України?

З нагоди річниці початку «Революції гідності» та згідно з Указом Президента України від 13.11.2014 №872/2014, 21 листопада в Україні, відзначається День Гідності і Свободи. У ліцеї, на базі корпусу №1 викладачем інформатики – Таран Т.М. та на базі корпусу №2 викладачем англійської мови – Лукомською І.О. підготовлено та проведено тематичні заходи: «Що за життя, якщо без України?» під гаслом Симона Петлюри: «Шлях звільнення кожної нації від поневолення густо кропиться кров’ю ворожою і своєю».

Метою заходу було сформувати ціннісне ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, розширювати знання учнів про події Революції гідності; усвідомлення цінності людського життя та тих складових частин, які впливають на нього, роблять його багатогранним, плідним і корисним. Учні та педагогічний колектив мали змогу вшанувати патріотизм і мужність громадян, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

Викладачі донесли до учнів об’єктивну інформацію у хронологічній послідовності про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, ознайомили з головними термінами, символами, політичними діячами та героями революції, викликаючи почуття національної самосвідомості, єдності та громадянської активності задля формування гідності і свобод патріота, громадянина, готового захищати свою Батьківщину.