Інформаційні майстер-класи «Я роблю це так!»

Інформаційні майстер-класи «Я роблю це так!»

«Виживає не сильніший і не розумніший, а той, хто найкраще реагує на зміни, що відбуваються»  

 (Гордон Драйден)

З 11.12.2017 по 15.12.2017 в рамках тижня професій загальних для всіх видів економічної діяльності в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей»  були проведені інформаційні майстер-класи  з тем:

  • 12.2017 «Електронні гроші – Біткоін»
  • 12.2017 «Хмарні сервіси»
  • 12.2017 «Домашня бухгалтерія».

Відвідавши майстер-класи майстрів виробничого навчання Стороженко Аріни Олексіївни та Тягній Аліни Володимирівни, учні та працівники ліцею дізналися про перспективні професійні інновації, які включають не лише фахові знання та уміння, але й готовність до змін, нових підходів, професійного майбутнього.

Біткоіни нікому не підконтрольні, але доступні для кожного.

Що ж таке біткоін простими словами? Це нове покоління децентралізованої цифрової валюти, створеної і діючої тільки в мережі Інтернет. Ніхто не контролює її, емісія валюти відбувається за допомогою роботи мільйонів комп’ютерів по всьому світу, використовуючи програму для обчислення математичних алгоритмів. Саме в цьому полягає суть біткоіна.

Хмарні сервіси – це електронне збереження даних у мережі Інтернет, яке дозволяє не тільки зберігати, а й редагувати їх, а також ділитися цікавими файлами і документами з вашими друзями і колегами.

Більшість користувачів знайомі з Google завдяки пошуковій системі. Однак в арсеналі компанії є сотні менш відомих, але в той же час корисних продуктів. Ними потрібно користуватися – це великі переваги та можливості майбутнього.

Планування та ведення домашньої бухгалтерії  – це розуміння того, куди ви витрачаєте зароблені гроші. Погодьтеся, часто є таке відчуття: здається, отримуєш заробітну плату, соціальну допомогу, кишенькові гроші від батьків, а коштів, щоб відкласти, не вистачає. Тоді питання: куди вони йдуть? Гарною відповіддю стане саме домашня бухгалтерія, а саме сімейний бюджет..

Бюджет – це не грошова дієта. Його мета – допомогти поповнити свій гаманець. З грамотно складеним бюджетом ви зможете дозволити собі набагато більше, ніж мали до цього часу. Раціональне використання грошей дасть змогу поліпшити якість життя.

Цікава інформація отримана прийшов час її використати.