Перший крок нової професії

Перший крок нової професії

Професія «Лицювальник – плиточник» має дуже довгу і цікаву історію. Зразки праці плиточників минулого дійшли до наших часів. Найбільша піраміда Єгипту – піраміда Хеопса дотепер зберегла зразки облицювання. Її приміщення оброблені глазурованими плитками з орнаментальним візерунком, а  підлогу викладено алебастровими плитами. Справді висококваліфікованою була робота давньоєгипетських плиточників, минуло понад  трьох з половиною тисячоріч, а люди по цей час захоплюються майстерністю потомків.

Сьогодні професія «Лицювальник – плиточник» – одна з найбільш необхідних на Землі. ЇЇ специфіка полягає в тому, що лицювальник має справу в основному з внутрішніми поверхнями будинків, тому завдяки
величезному асортименту матеріалів, вони здатні перетворити будь-яку непоказну поверхню в справжню красу.

Учні групи ШлП-1, які здобувають професію лицювальника – плиточника  виконували кваліфікаційну пробну роботу, підтверджуючи кваліфікацію лицювальника – плиточника другого розряду.

Для пробної кваліфікаційної роботи були підібрані завдання, які самостійно виконувались учнями та відповідали вимогам кваліфікаційної характеристики.

В процесі виконання завдань учні підготовлювали вертикальні та горизонтальні поверхні, сортували плитку, готували розчини за даними рецептами, наносили його на поверхні, а після чого лицювали їх. Облицювання поверхонь виконували з традиційних матеріалів та сучасних.

Всі учні під час виконання завдань проявили самостійність, творчість, фантазією до своєї роботи. Вони вдало застосовували набутті знання, уміння та навички, передові методи і прийоми роботи, новітні матеріали оздоблення поверхонь , здобуті на уроках теоретичного та виробничого навчання..

Слід відзначити таких  учнів як Бойка Антона, Перевертайло Марію, Руденка Тараса, Кравченко Віталія, Вахітова Анатолія, Дашук Вікторію які показали кращі результати в виконанні оздоблюванні поверхонь керамічною плиткою та мозаїкою.