Бойовими стежками

Бойовими стежками

Нещодавно в ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей» в рамках Тижня історії пройшов  незвичайний захід – «Бойовими стежками», що був присвячений відомим землякам-ветеранам Великої вітчизняної війни. В ньому взяли участь учні всіх груп закладу. Протягом самого заходу учасники поіменно пригадали видатних олександрійців, що звільняли нашу землю від загарбників.

Учні продивились документальний фільм про роки війни, багато з них читали вірші присвячені цим подіям, висловлювали власну думку про необхідність збереження історичної пам’яті, учениця Гладушко Анастасія виконала пісню про воїнів, що стали на захист Батьківщини.

На завершення учні вшанували пам’ять воїнів хвилиною мовчання та поділилися враженнями від проведеного заходу. Багато хто пригадав і власних дідусів та бабусь, що пережили ці буремні роки, а також відзначилися в боротьбі з ворогом. Всі учасники заходу підтримали думку про необхідність збереження пам’яті про ті події, а також те, що кожного героя потрібно знати, шанувати і, пам’ятаючи про минуле, нести відповідальність за сьогоднішній день.