Електрофурнітура??? Корисні поради вибору безпечних розеток і вимикачів

Електрофурнітура??? Корисні поради вибору безпечних розеток і вимикачів.

Аксесуари електричної фурнітури стали звичними для людського побуту. Споживачі активно купують та встановлюють різноманітні розетки та вимикачі. Між тим ці елементи побуту доволі різноманітні в асортименті. Ціна зовсім не визначає якості розеток і вимикачів, їх безпеку для користувача. Як зробити правильний вибір? Електричні розетки і вимикачі для побутового застосування частіше випускаються в корпусі під внутрішню посадку. На поверхні залишається тільки кришка. Надійність багато в чому залежить від конструкції кріпильних елементів – вусів. Якщо вуса зроблені з м’якого металу, вони просто розігнуться. Користувач встромить вилку, але витягне її вже разом з розеткою, відкривши тим самим доступ до оголених електричних контактів.

У вимикачі в основний критерій — це ступінь захисту кришки вимикача. Надійність захисту визначається якістю матеріалу. Висока вартість вимикачів відомих виробників частково пояснюється застосуванням якісних матеріалів для виготовлення кришки та інших елементів. Ще одна критична точка електрофурнітури — контактна група. У недорогих розетках і вимикачах слабка контактна група. Кріпильні пелюстки виготовлені з тонкого металу і деформуються при затягуванні провідників. В результаті утворюється слабкий контакт і з’являється небезпека загоряння.

Основна порада для споживача

Якщо купуєте недорогий товар, необхідно його ретельно дослідити, ознайомитися з характеристиками і тільки потім купувати. Дорога електрична фурнітура залишає покупцеві більше шансів для довготривалого користування…