Декор стін за допомогою техніки «руки»

Декор стін за допомогою техніки «руки»

Нанесення фактурної штукатурки руками – це багатоетапний процес. Всі роботи повинні виконуватися в певній послідовності, а саме:

  • попередньо підготували поверхню до штукатурних робіт (розмивання, перетирання, вирівнювання видимих вад, ошкурювання, ґрунтування);
  • виконати високоякісне штукатурення по маяках;
  • виконати затирання поверхні;
  • підготовлену поверхню поґрунтувати спеціальною антикорозійною ґрунтовкою Ceresit CT-17 глибокого проникнення;
  • процес шпаклювання здійснити за допомогою шпателів різних розмірів.
  • легко прошліфували за допомогою шліфувальної машинки;

А далі –  творчість та креативність.

До початку нанесення останнього шару, поверхню поґрунтувати полівінілацетатною ґрунтовкою. Приготувати розчин відповідно до рекомендацій виробника, зазначених на упаковці. На підготовлену поверхню невеликими квадратами нанести шар шпаклівки товщиною 3 мм (може змінюватися в залежності від необхідної глибини фактури). Декоративне оздоблення фактурного покриття виконати руками круговими хаотичними рухами. В результаті отримується фактура схожу на  вензеля.

Після того як вся поверхня оброблена і висохла, потрібно провести легке ошкурювання, щоб прибрати сильно виступаючі рубці. Заґрунтувати, а потім приступити до фарбування.

Спочатку нанести шар ґрунтувальної фарби та дати час на просихання, другий шар нанесли легкими рухами, без натиску.

 Готову поверхню покрити безбарвним лаком на водній основі. Таке покриття захистить штукатурку від стирання та від вигорання при попаданні прямих променів світла.

Як ви змогли переконатися, нанесення штукатурки з використанням фактурної шпаклівки не представляє собою нічого складного. Головне правильно підібрати матеріали, підготувати поверхню стін і успіх буде гарантований.

Протягом місяця група ШЛп – 2 під керівництвом майстра виробничого навчання Бельської С.Л. виконувала опоряджувальні роботи  в швейній майстерні.

Учні групи мали змогу   закріпити отримані теоретичні та практичні знання, уміння та навички  на практиці та зробити власний внесок в розвиток матеріально – технічної бази ліцею.