Мала іскра – великий вогонь!

Мала іскра – великий вогонь!

Цікаво і насичено пройшов Тиждень протипожежної безпеки «Мала іскра – великий вогонь!». За давньою легендою Прометей подарував людям вогонь, який повинен був зігрівати їх в холодну пору року, використовуватись для приготування їжі, освітлення. Він хотів полегшити їм життя, але Бог, дізнавшись, прогнівався. І з цього часу вогонь не лише приносив користь людям, але й став їх великим горем, інколи, навіть, забираючи життя їх самих. Саме з метою навчання учнів правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання в учнів розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки та з метою навчання діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну, само- та взаємодопомогу у ліцеї був проведений Тиждень протипожежної безпеки. Спеціаліст з охорони праці Валентович Л.В. та викладач Рітченко О.Є. ознайомили н загальноліцейній лінійці учнів І та ІІ корпусів з планом проведення тижня та запропонували прийняти активну участь у заходах. Учні групи Б-17, які навчаються за професією «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; оператор комп’ютерного набору» позмагались між собою у конкурсі на створення кращого буклету «Легко вогонь запалити, та не просто загасити».

Учні груп АсЕл-4 та ШЛп‑4 у супроводі викладача Рітченко О.Є., майстрів Кулеби К.М. та І.В. відвідали  2-й Державний пожежно-рятувальний загін м. Олександрії, де ознайомились із технікою, що використовується під час гасіння пожежі, та страшними наслідками, що бувають після необдуманого використання вогню. Сподобалась учням вікторина, що проводилась у формі телешоу. У вікторині взяли участь команди груп: Б-16, АсЕл2, К-26, К-27, ЕЛАТ-1. Найкращими знавцями пожежної безпеки були учні груп  ЕлАТ-1, К-26, К-27.  

В бібліотеці ліцею (корпус №2) відбувся захід – гра-випробування «Врятувати життя». «Спритники», «Активісти», «Знавці» та «Умільці» – представники груп К-27, Б-17, ШлП-3, ШлП-4, АсЕл-2, АсЕл-3, АсЕл-4 змагалися між собою в знаннях з основ пожежної безпеки. 

Під час умовної пожежі в бібліотеці учні швидко оцінили небезпечну ситуацію, оперативно відреагували, знайшли план-схему евакуації, миттєво прийняли рішення та знайшли за вказівними стрілками запасні пожежні виходи з бібліотеки.

Творчо поставились учні груп до малювання небезпек, що виникають у побуті внаслідок необережного використання вогню. А бесіда з безпеки життєдіяльності під час проведення  на класної години на тему: «Мала іскра – великий вогонь! Горюче електрообладнання. Дії на випадок виникнення пожежі!» стала завершальною крапкою у проведенні тижня.