День книги рекордів Геннеса

День книги рекордів Геннеса

Ми так влаштовані, що нам завжди цікаво знати про рекорди. Мабуть, саме тому Книга рекордів Гіннеса уже багато років є однією із найпопулярніших у світі. ЇЇ створив британський інженер і власник пивоварні Х’ю Бівер. У листопаді 1951 року він був з друзями на полюванні. Увечері в барі між чоловіками виникла суперечка, який з диких птахів найшвидший. Чоловіки переглянули різні довідники, але відповіді на своє питання не знайшли. Тоді Бівер вирішив створити книгу, в якій будуть зібрані відомості про  всі рекорди. Назвав він її на честь своєї пивоварні. (Інша версія- на честь свого стародавнього родового імені).Книга стала настільки популярною, що було прийнято рішення видавати її кожного року.

6 вересня у продаж вийшла “Книга рекордів Гіннеса – 2019”. Так, стало відомо імена нових рекордсменів, яких включили в обновлений випуск.

 У новому випуску з’являться дві собаки: Хорт Перо з Меріленда, США, який може стрибати на 191,7 см вгору. й пес Джеронімо,що може стрибати між канатами 128 разів на хвилину.

Бетті Гедхарт з Каліфорнії  стала найстаршою повітряною гімнасткою у світі. Зауважимо, що їй скоро виповниться 85 років.

83-річна Суміко Івамура з Токіо, стала найстрашим клубним ді-джеєм. Вночі жінка виступає під псевдонімом DJ Sumirock.

Ірландець Баррі Джон Кроу, який працює у м’ясному магазині батька, встановив незвичний рекорд – виготовив 78 сосисок за хвилину.

Українці також не «пасуть задніх»

Тож вашій увазі, шановні читачі, українці, які побили незвичні силові та спортивні рекорди.

Так Мирослав Федорчак лежачи зігнувся та розігнувся на одній руці 780 разів.

Дмитро Халаджі підняв трубу вагою 1022 кілограми.

Микола Куценко пройшов 42 кілометри, жонглюючи м’ячем.

Тарас Корніюк виконав 1 303 підйоми переворотом на перекладині. Це тривало 3 годин 15 секунд, без відпочинку!

Сергій Найдич без перерви рухався на віндсерфі 71 годину 30 хвилин.

Олексій Гуцуляк пробув під снігом без одягу 1 годину 20 секунд.

Павло Рєзвий на звичайному човні за 61 добу перетнув Атлантичний океан. Зауважимо, він зробив це у віці 65 років! І став не лише найстаршою людиною, яка здійснила таку подорож, але й найшвидшою!

Всі рекордсмени різні, але їх об’єднує наполегливість та сміливість

Тож не бійтеся та сміливо йдіть до встановлення рекордів. І хто знає можливо в наступному випуску книги будуть і ваші імена.