Тиждень професій ресторанного сервісу «Професія кухар» (Відео)

Тиждень з професії «Кухар»  пройшов з 10 по 14 грудня 2018року  під гаслом «Огородина вродила– нагодована родина».

Заходи тижня були присвячені простим і повсякденним продуктам нашого столу – овочам. Учасники заходів  поставили за мету розкрити харчові властивості звичних продуктів і показати різноманітність страв, які можна приготувати з цих маржинальних продуктів.

В перший день групами – участниками були виготовлені постери, присвячені саме овочу, який вони представляють на тижні професії.
Крім цього,  учні-першокурсники груп КТ-26 і К-29 прийняли присягу «Про смачну і здорову їжу» і стали повноправними членами нашої великої кулінарної родини в ліцеї.

У вівторок, середу і четвер кожна група презентувала свої «Овочеві» вистави, на яких були представлені мультимедійні презентації, театралізовані виступи і, звісно,кулінарні виставки:

– «Пані в золотому жупані» (Цибуля) – група К-28;
– «Бісове яблуко»(Пані картопля) – група К-29;
– «Морквяне перевтілення»(Морква) – група К-26;
– «Абетка  смаку , насолоди і здоров’я » (Гарбуз) – К-27;
– «Кучерява красуня полів» (Капуста) – КТ-26;
– «Світське життя з Катериною Неосадчою» (Буряк без кордонів) – К-27.

Всі присутні на заходах також змогли спробувати різноманітні вироби, які були приготовані на основі овочів  учнями груп разом з їхніми майстрами -наставниками.

В середу і четвер учні груп К-26 і К-27, які в цьому році закінчують навчання з професії кухар, склали підсумкові зрізи знань  в комп’ютерному класі. А наприкінці тижня, в п’ятницю, була проведена вікторина -змагання «Кожному овочеві – свій час» (Тема – «Первинна обробка овочів і грибів») між представниками всіх груп.

І, як підсумок плідної праці, по результатам проведеного тижня, була проведена лінійка, на якій відзначені учасники тижня, нагороджені переможці вікторини і продемонстрований фільм про смачну і цікаву подію в навчальномузакладі.

Дякуємо всім за участь.

Бажаємо натхнення і досягнення нових професійних висот!