«Єдина справжня розкіш — це розкіш людського спілкування» (А. Екзюпері)

    «Єдина справжня розкіш — це розкіш людсь­кого спілкування»

(А. Екзюпері) 

Спілкування — це взаємодія двох або декількох осіб в обміні інформацією чи в практичній діяльності. Слово — найбільш змістовний, об’ємний, виразний  засіб людського спілкування. Уміння говорити, слухати — важ­ливі умови взаєморозуміння. Немає у світі зброї, сильнішої за слова. Недаремно говорять, що словом людським можна зсунути гору з місця. Словами борються, словами люблять, словами ненавидять, словами вбивають, словами творять величезні справи в історії людства.

 Саме для того, щоб  озброїти учнів знаннями і практичними рекомендаціями про основи спілкування в групі К-24 була проведена виховна година на тему «Єдина справжня розкіш — це розкіш людсь­кого спілкування». Ця  виховна година  мала посприяти спонуканню  учнів застосову­вати набуті знання у повсякденному спілкуванні,  спонукати їх  до самовдосконалення, інтелектуального і моральному розвитку.

  Учням було дуже цікаво, вони з задоволенням пригадували прислівʼя та приказки про спілкування людей. Наприклад: «Слово не стріла, а серце пробиває»,  «Гарне слово дорожче за гроші», «Птицю  пізнають по пір’ю, а людину — по бесіді».  Учні активно приймали участь у бліц-турнірі, відповідали на запитання.  Уважно слухали  розповідь про способи вітання в різних країнах. Також пограли  в гру «Хто більше назве чарівних слів». Їм було запропоновано  назвати відомі їм слова привітання, побажання, звертання. Було дуже цікаво та весело.