Засідання методичної комісії природничо-математичного циклу

Засідання методичної комісії природничо-математичного циклу

05 березня 2019 року відбулося чергове засідання методичної комісії природничо-математичного циклу, на якому його голова Клішанець Сергій Валерійович звітував перед членами МК про взаємовідвідування уроків та заходів колег, як показових та і звичайних, і наголосив на подальшому взаємовідвідуванні для обміну досвідом.

Далі, Клішанець С.В. ознайомив присутніх з питанням підвищенням пізнавальної діяльності учнів за посередництвом онлайн сервісів.

Сергій Валерійович поділився власним досвідом щодо використування освітніх проектів та сервісів, їх можливостей як для учнів так і для викладачів.

Наприклад, голова МК розповів, про реєстрацію у III Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На УРОК» з математики. Зараз його учні проходять олімпіаду та будуть чекати результатів, бо у другому семестрі саме час повторити та закріпити знання, здобуті у першому. Інтернет-олімпіада – цікавий інтерактив для учня та зручний інструмент контролю знань учнів для викладача. Всі завдання розроблені за шкільною програмою і за результатами учні зможуть отримати сертифікати про участь, а переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів всеукраїнського, обласного та міського рівнів.

Крім того сервіс «На Урок» має доступні для перегляду та участі викладачів вебінари, конференції, конкурси розробок та олімпіади.

Виступ викладача фізичного виховання Незіроскої Н.Г., яка атестується стосувався актуальних питань формування ціннісних орієнтирів щодо використання фізичних вправ, як одного з головних чинників здорового способу життя.  Наталія Георгіївна поділилася власним досвідом щодо  залучення учнів до участі у Днях здоров’я, футбольних та волейбольних турнірах, різноманітних змаганнях, конкурсах, спартакіадах, що мають позитивний результат.

На останок, були розглянуті актуальні питання стосовно участі учнів у найближчих змаганнях та окреслені основні напрями роботи в цьому.