Чорні дзвони Чорнобиля

Чорні дзвони Чорнобиля

Чорнобильська катастрофа… Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

Чудовими краєвидами, щедро врожайними садами, прекрасними місцями відпочинку, багатими лісами славилася чорнобильська земля, та тільки до жахливої позначки, до радіаційної межі, квітневої ночі 1986-го. Відтоді ця земля стала називатися зоною. Зона – це скалічена, непридатна для життя місцевість.

Трагедія сталася 26 квітня 1986 року. Біда розчинилася в духмяному повітрі, у біло-рожевому цвітінні яблунь та абрикосів, у воді сільських криниць, у молоці корів, у всій красі зелені. Та хіба тільки в ній? Вона розчинилася в людях.

26 квітня в групі КТ-26 пройшла виховна година на тему:« Чорні дзвони Чорнобиля», присвячена трагедії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС). Готуючись до неї майстер та учні знайшли багато інформації, про те, що тоді трапилося. На виховній годині учні переглянули пізнавальний фільм, в якому розповідалося, що саме трапилося 26 квітня 1986 році,  і які  наслідки несе для нас та всього людства аварія.

Будьте ж здорові, наскільки можете, любі друзі, і радійте життю, не забувайте про обов’язок поставити свічку й за інших рятівників, хто відвів від нас катастрофу. І за інших непричетних ні до ядерного ремесла, ні до аварії, хто відкрив собою список безневинних жертв.

Давайте будемо пам’ятати цей день та цих людей!

Птахи складають гімн весні,

Всміхаються до сонця квіти,

А пам’ять лине в моторошні дні,

Гудуть жорстокі дзвони квітня