« Хумус з квасолі »
Майстер-клас майстра виробничого навчання Воробйової Л.Г. Методична комісія продовжує роботу по впровадженню технології
«Маржинальні продукти»
В лабораторії ліцею майстром виробничого навчання Воробйовою Л.Г. був проведений майстер-клас з приготування маржинальної страви «Хумус з квасолі» , в якій вдало використані локальні інгредієнти та показано сучасне декорування.
Майстер виробничого навчання згідно тенденціям технології замінила традиційний нут на локальну квасолю, тахіну – на пасту з насіння соняшника і використала, знову ж, соняшникову олію, замість оливкової. Тим самим було показано один з способів збільшення маржинальності страви за рахунок заміни класичних продуктів на локальні і підтверджено, що смак страви при цьому ні скільки не гіршає, а, навіть, починає грати новими відтінками.
Другий варіант страви – «Буряковий хумус з квасолі», в якій зберігся смак і з’явився яскравий відтінок, що поєднується з будь яким за кольором гарніром.
Приготування супроводжувалося технологічними поясненнями майстра та його відповідями на запитання колег і учнів.
Дегустація наприкінці майстер-класу не залишила нікого байдужим.