Що робити, якщо …

Що робити, якщо …

24 червня 2019 року соціальним педагогом Мазур Т.Є. і психологом закладу Акацатовою О.В. був проведений семінар-тренінг на тему: «Самодопомога у стресових ситуаціях «Що робити, якщо …» для педагогічних працівників, який спрямований на розвиток навичок психоемоційної регуляції його учасників, усвідомлення важливості вміння змінювати себе та власне ставлення до ситуації, оптимістично дивитися на світ, турбуватися про власне психічне здоров’я.

Було проведено вправи щодо способів відновлення ресурсів особистості, тобто природні способи регуляції (відпочинок, їжа, сон, лазня, спілкування з природою, друзями, масаж, рух, танці, музика…), які можна використовувати на роботі( усмішка, гумор, роздуми про хороше, приємне, розслаблення м’язів, читання віршів, висловлювання похвали).

Соціально-психологічна служба ознайомила учасників семінару з:

  • Дихальними і м’язовими психотехніками;
  • Вербальними психотехніками (самонаказ, самоорганізація, самопідбадьорювання, самопрограмування, самосхвалення, само заохочення).

Також, мова йшла про 8 ПРАВИЛ ДЕЙЛА КАРНЕГІ, які можуть принести душевний спокій і щастя, про 10 способів порятунку «Як подолати стрес», основне правило боротьби зі стресом, три основні стадії стресу, 14 способів для самостійного зняття стресу.