Майстер-клас на ярмарку крафтових виробів

Майстер-клас на ярмарку крафтових виробів

На Кіровоградщині, у селі Войнівка Олександрійського району, 21 вересня 2019 року, відбувся «Ярмарок крафтових виробів», що проводився в рамках Програми «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури, молоді та спорту України.

Протягом дня на заході проходили веселощі, розваги, конкурси, змагання та майстер-класи. Серед розмаїття традиційних українських страв особливе місце займають вареники. З цією стравою пов’язано багато українських традицій і звичаїв, саме тому наш навчальний заклад провів майстер-клас по фігурному ліпленню вареників різними способами. Майстри виробничого навчання Полтавець Тетяна Анатоліївна, Рекун Лариса Володимирівна та викладач професійно-теоретичної підготовки Смірнова Світлана Євгенівна підійшли до цього процесу творчо: на ярмарку була обладнана і креативно оформлена зона для майстер-класу в українському стилі з дотриманням національних традицій. Всі бажаючі отримали нові знання та познайомилися з різними способами ліплення вареників, такими як: кіска, щипанка, ґьонзе, курзе та багато інших. Гості ярмарку настільки поринули в творчий кулінарний процес, що виготовили справжні борошняні шедеври. Вареники в них вийшли різними та цікавими, а головне, що виготовлені своїми руками та з великою насолодою.

Організатори виставки щиро дякували педагогічним працівникам ДНЗ «ОПЛ» та на згадку про цей чудовий захід подарували годинник, який прикрасить стіни кухні-лабораторії навчального закладу.