Рецепт чарівних пряників

Рецепт чарівних пряників

Лабораторно-практичні роботи
«Технологія приготування бездріжджового тіста та виробів з нього»
 в групах К-26 і К-27

Де взялися такі чарівні пахощі, що заполонили кухню-лабораторію і всі коридори ліцею?
Учні К-26 і К-27 знову відпрацьовують лабораторно-практичні роботи з предмету «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів». Цього разу вчимося готувати пряничне тісто і розмальовувати пряники.
Пряники – це ціла симфонія смаків і ароматів!
І у нас є свій рецепт приготування цього зілля від осінньої нудьги…

Зібрали яйця, цукор, мед,
Ще трохи соди погасили.
Взяли ми масло, а не спред-
На водну баню посадили.

Тепер візьмемо свій млинок.
А ще імбир, і перець, і кориця…
Все перетремо на пилок…
Ось пряників велика таємниця!

Ще трохи борошна вмішали,
І вийшло тісто досить вдало!
З печі дістали їх рум’яні –
Які ж вони у нас духмяні !!!

І знову спечемо їх,
рецепт не відкладая,
На день зимового Святого Миколая!