Бібліотека – територія для натхнення

Бібліотека – територія для натхнення

Напередодні всеукраїнського свята бібліотек, а саме: у період з 23 по 27 вересня в ліцеї відбувся тиждень бібліотеки під назвою «Бібліотека – територія для натхнення». Під час проведення тижня відбулися заходи, що надихали читачів на нові відкриття.

Розпочався тиждень з  екскурсій у бібліотеки ліцею, де бібліотекарі презентували книжкову виставку «Книги, що тебе надихають», що вміщувала сучасні твори українських письменників та різногалузеву літературу.

З понеділка (23 вересня) стартувала акція «Подаруй бібліотеці книгу». Всі охочі опускали в скриньку книги, які хотіли подарувати бібліотеці.

Протягом тижня в бібліотеках ліцею була організована фотозона «Тет-а-тет з книгою», де бажаючи могли сфотографуватися.

Цікавими були екскурсії до бібліотек міста. Група першого курсу №        К-30 відвідала бібліотеку для юнацтва ім. Ю.Гагаріна й стала учасниками заходу, присвяченому дню бібліотек «Тінейджерstyle». Захоплива командна гра учнів принесла задоволення не тільки учасникам, я й глядачам заходу.

Група №ОТ-1 відвідала бібліотеку ім. О.Блока, бібліотекарі якої підготували цікавий та пізнавальний захід у формі батлу «Віват бібліотека», де учні розділившись на команди проявили свою ерудицію та кмітливість а також  отримали гарний настрій та позитивні емоції.

Завершальною подією тижня були літературні дебати «Книга – це знання, чи книга – це відпочинок?». Учениці групи №ШЛП-5 Бойчук Єлизавета викликала на дебати Федоренко Тетяну, де обидві відстоювали свої переконання. Результатом запеклої боротьби було об’єднання думок учасників і глядачів про те, що книги є і відпочинком, і знаннями. Дебати групи №КТ-26 відбулися у схожих умовах, учні відстоювали свої переконання і в результаті перемогла дружба.