Перший крок до професії штукатур

Перший крок до професії штукатур

Професія штукатура, як і всі будівельні професії, є досить давньою. Серед оздоблювальних робіт штукатурні на будівництві займають найважливіше місце. Свою назву професія штукатура отримала від основного матеріалу (гіпса, вапна, алебастра), з яким доводиться мати справу будівельнику. Штукатурка – це оздоблювальний шар що наноситься на поверхню різних конструктивних елементів будівлі (стін, перегородок, перекриттів, колон) з метою вирівняти ці поверхні, покращити їх санітарні та теплотехнічні характеристики, надати їм певної форми та фактури.

Штукатурні роботи сприяють досягненню довговічності споруд, архітектурно-декоративної привабливості.

Учні групи ШЛП-4, які здобувають професію штукатура  виконували кваліфікаційну пробну роботу, підтверджуючи кваліфікацію штукатура другого та третього розряду.

Для пробної кваліфікаційної роботи були підібрані завдання, які самостійно виконувались учнями та відповідали вимогам кваліфікаційної характеристики.

В процесі виконання завдань учні підготовлювали вертикальні та горизонтальні поверхні, готували розчини за даними технологіями, наносили його на різні поверхні, розрівнювали та затирали. Штукатурення поверхонь виконували з традиційних та сучасних матеріалів.

Всі учні під час виконання завдань проявили самостійність, творчість, фантазією до своєї роботи. Вони вдало застосовували набутті знання, уміння та навички, передові методи і прийоми роботи, новітні матеріали оздоблення поверхонь, здобуті на уроках теоретичного та виробничого навчання..

Слід відзначити таких  учнів як Рудун Світлана, Бугара Данііл, Пержениця Богдан, Лещенко Валентин, Смертін Володимир, які показали кращі результати в виконанні оштукатурення поверхонь.\