Шануймо героїчну історію нашого великого народу

Шануймо героїчну історію нашого великого народу

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів. Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків.

14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва. Крім того, ще 14 жовтня відзначають День захисника України – з 2015 року є державним святом і неробочим днем.

Запорізька Січ! Мабуть немає жодної людини на нашій багатостраждальній Україні, яка б не знала про славну Запорізьку Січ, про січове лицарство, про героїчні звитяги, про інші походи і подвиги славних козаків. Перші згадки про козаків датовані 1489 роком. Січ – то була простора площа на Дніпровім острові Хортиці. Довкола площі стояли побудовані хатки, так звані коші, або курені. Козаки билися до останку, кажучи: “Або перемога, або смерть!”.

Нащадки славних козаків, що мешкають у гуртожитку ліцею, мірялися своїми знаннями з історії козацтва,демонстрували фізичну міць та силу. Із  задоволенням, хоча і в напруженій конкурентній боротьбі, здобували перемогу у номінаціях «найсильніший», «найпрудкіший», «найвитриваліший» козак гуртожитку юнаки, мешканці гуртожитку. З відчуттям товариського плеча мешканці завершили свято футбольним матчем та отримали маленькі нагороди і  призи.