Обласний семінар викладачів інформатики і технології

Обласний семінар викладачів інформатики і технології

17 жовтня 2019 року, згідно з планом навчально-методичного кабінету у Кіровоградські області, на базі ліцею пройшов обласний семінар  викладачів предметів «Інформатика» та «Технології» на тему: «Модульна структура як основа навчання інформатики та технології». Відкрили семінар методист НМК ПТО у Кіровоградській області Манукян Наталія Анатоліївна та заступник директора з НМР Лукомська Ірина Олексіївна.

Далі, у вигляді педагогічного діалогу викладачі ліцею разом з методистом розкрили основні аспекти модульної структури предметів «Інформатика» та «Технології» та поділилися власним досвідом їх впровадження.

У процесі роботи, викладач інформатики Барановська Тетяна Іванівна провела в групі АсЕл-4 відкритий урок на  тему: «Створення й уведення структури таблиць», за обраним предметним модулем: «Бази даних», на якому були реалізовані ряд цілей стосовно формування інформативних та інформаційних компетенцій учнів з професійним спрямуванням.

Практичне втілення обраних модулів провела у вигляді воркшопу «Фен-Шуй по-українськи» викладач технологій Давиденко Галина Анатоліївна, яка організувала проектно-технологічну діяльність з присутніми виготовивши оберег-підкову з урахуванням українських народних традицій, звичаїв та легенд.

На обласному семінарі також була проведена презентація профільної виставки учнівських творчих робіт окремих навчальних закладів предмета «Технології» на тему: «Технології як основний засіб формування різних видів сучасної діяльності людини».

На завершення, проведено аукціон думок з приводу системи методичних наробок викладачів, варіативних модулів і творчих проектів учнів. А також, Манукян Н.А. висвітлила окремі аспекти викладання предметів загальноосвітньої підготовки щодо моніторингу, конкурсів та нормативно-правових документів.