Залишаю право за собою

Залишаю право за собою

24 жовтня весь світ відзначає День ООН. Саме цього дня 74 роки тому набрав чинності статут Організації об’єднаних націй. Статут починається з легендарної вже фрази: 

«Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй, та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань…».

Саме заснуванню Організації об’єднаних націй в бібліотеці ліцею було проведено годину інформації «Залишаю право за собою». Учнів груп КТ-27 та СЕТ-1, що біли присутні на заході зацікавила історія заснування ООН. Неабиякий інтерес та обговорення викликали невідомі факти та відеоролик про організацію. Наприкінці заходу  учасники заходу створили свою Книгу прав під назвою «Залишаю право за собою». Захід був насичений цікавою та новою інформацією та  пройшов в дружній атмосфері.